Inzichtsessie

Voorbij het pesten, pesten voorbij

Voorbij het pesten, pesten voorbij.

Hoewel iedereen wil dat pesten stopt en voorbij is, komt het helaas dagelijks voor. Heel veel kinderen hebben hier mee te maken. Op school, de sportclub, op straat of online.

Ook jij als ouder kunt er niet langer omheen. Je kind is duidelijk minder gelukkig dan dat het kan zijn. Je gunt hem of haar alle geluk van de wereld. Het liefst zie je elke dag een blije snoet, een kind dat aan alles uitstraalt dat het geniet van het leven. Dat is wat jou als ouder blij en gelukkig maakt.

Je weet dat je kind niet lekker in zijn vel zit, maar je weet niet zeker wat de oorzaak van het (mogelijke) pestgedrag is. Je wilt het probleem ook niet groter maken, of er veel aandacht aan geven.

Tegelijkertijd weet je, dat als je nu niets doet, dit tot grotere problemen leidt. Problemen die door kunnen werken in de puberteit, maar ook later als het kind volwassen is. Dit wil je voorkomen.

Je probeert voorbij het pesten te kijken, te ontdekken waarom juist jouw kind ermee te maken heeft. Het is vaak lastig om hier achter te komen, want het aangepaste gedrag sluipt er langzaam in. Het is moeilijk te achterhalen wanneer en waar het pesten precies is ontstaan. Wat de trigger is geweest, waardoor je kind niet langer is zoals hij altijd was.

Ook al ben je niet gewend hulp te vragen, er moet iets gebeuren. Ik help je hier graag bij. Via een Inzichtsessie wordt helder waar je kind tegenaan loopt. Wat maakt dat hij niet zo lekker in zijn vel zit en niet volop van het leven geniet.

Een Inzichtsessie is geschikt voor je als je:

 • vermoedt dat jouw kind last heeft van pestgedrag, maar dit niet zeker weet.
 • wilt weten wat de oorzaak is van het (mogelijke) pestgedrag dat je kind laat zien
 • ziet dat het pestprobleem zich nog maar net voordoet en het meteen wilt aanpakken, zodat het verdwijnt in plaats van erger wordt en/of
 • handvatten wilt om je kind direct te kunnen helpen.

Marleen Elmers

Intuïtieve begeleiding voor pestkoppen

Hoe ga ik te werk tijdens een Inzichtsessie?

Kinderen stralen non-verbaal veel uit, hun lichaamstaal vertelt het ware verhaal. Ik zie en hoor je kind. Ik weet intuïtief wat het nodig heeft.

Tijdens de Inzichtsessie zorg ik dat ik op dezelfde golflengte zit als je kind. Vergelijk het met het hebben van een ‘klik’ met iemand. Die heb je als je op dezelfde golflengte zit. Of zoals ik het ook wel noem: op dezelfde trilling of hetzelfde energieniveau. Zodra ik die ‘klik’ met je kind heb, communiceren we non-verbaal met elkaar, zonder gesproken tekst. Ons gesprek verloopt via het energielijntje dat tussen ons is aangelegd. Te vergelijken met een draadloze telefoonverbinding.

Kern van het probleem verhelderen.

Het mooie hieraan is, dat ik aan een foto genoeg heb om dit lijntje tot stand te brengen. Je zoon of dochter blijft in zijn of haar eigen omgeving, terwijl er iets heel moois plaatsvindt. Jouw kind vertelt of laat mij zien waar het pestprobleem vandaan komt. Ik stel vragen en zo komen we bij de dieperliggende oorzaak, de kern van het probleem.

Aanpak

Vervolgens kijk ik samen met je kind wat nodig is om de oorzaak aan te pakken en de ontstane situatie te veranderen, zodat pesten overbodig wordt. Vaak wordt al tijdens ons gesprek de verandering in gang gezet. Het begin van een mooie, nieuwe periode waarin jouw kind weer geniet en straalt van blijdschap.

Soms brengt de Inzichtsessie al zo’n fijn effect teweeg, dat verdere actie onnodig is. In andere situaties is de Inzichtsessie een mooi begin van een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Ik kijk graag met je mee waar jouw kind behoefte aan heeft. Dit kan een 1-op-1-traject zijn (online en/of offline). 

samen sterk,3

Na de Inzichtsessie heb je:

 • duidelijkheid of er bij jouw kind sprake is van pestgedrag.
 • inzicht in de oorzaak van het (eventueel aanwezige) pestprobleem.
 • concrete handvatten om het gedrag van je kind te helpen veranderen.

Investering

De investering voor deze sessie bedraagt: € 75 (incl. 21% BTW)

 • Wil je een afspraak maken?
 • Wil je eerst overleggen of deze sessie bij jou en je kind past?
 • Neem dan contact met me op:
 • info@marleenelmers.nl
 • 06-37 30 61 04

Inzichtsessie

Voorbij het pesten, pesten voorbij

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top