Over Marleen Elmers

Kinderlijke energie

Mijn hart ligt bij kinderen. Dat was vroeger zo en is altijd zo gebleven. Niet voor niets ben ik al acht jaar zeer betrokken bij de school van mijn kinderen. Ik houd van de puurheid van kinderen en hun speelsheid. Op mijn 47 jarige leeftijd, beschik ik nog steeds over een flinke dosis kinderlijke energie: heerlijk in beweging zijn, samen huppelen, over boomstammen lopen en genieten van het buiten zijn. Lekker doen wat er in me opkomt, doen waar ik blij van word. Zonder me eerst af te vragen of dat wel kan, niet raar is, of wat de gevolgen ervan zijn.

De perfecte rol

Dat heb ik niet altijd gedaan. Ook al dacht ik dat ik gewoon deed waar ik zin in had, me niets aantrok van anderen. Hoewel ik het gevoel had dat ik mezelf heel goed kende – ik twijfelde daar echt geen moment aan – bleek dat toch anders te zijn… Ik ontdekte dat ik mijn hele leven een ‘rol’ heb gespeeld. Als kind heb ik deze rol aangenomen. In de loop van de jaren ben ik zo vergroeid met deze rol, dat het normaal was geworden. Zo was ik. Nu weet ik beter en leer ik mezelf pas ècht goed kennen.

Intuïtief

Zo vond ik het als kind heel normaal dat ik intuïtief was en veel dingen aanvoelde. Ik wist niet eens dat er iets anders bestond en dacht dat iedereen zo was. Tegelijkertijd ervaarde ik natuurlijk wel degelijk iets anders. Dat maakte dat ik een muur had opgeworpen en mijn eigen veilige wereld had gecreëerd. Veel kinderen, en later ook de volwassenen om mij heen bleken toch anders te zijn. Of beter gezegd: ik was anders.

Anders - Pesten

Door wat ik zelf als kind heb meegemaakt, weet ik hoe het is om je ‘anders’ te voelen. Dit heeft er toe geleid dat ik een enorme drang van binnenuit heb om pestkoppen te helpen. Ik begrijp deze pesters zo goed en wil ze vanuit de grond van mijn hart helpen. Ik wil ze de lange weg besparen die ik gelopen heb en het liefst vandaag nog elke pestkop de inzichten geven, waardoor ze hun levenlang kunnen genieten en -als vanzelfsprekend- pesten overbodig wordt. 

Niemand wil pesten. Toch gebeurt dit dagelijks in alle lagen van de bevolking. Van peuter tot bejaarde. Er lijken maar weinig mensen begrip op te kunnen brengen voor de pestkop. Toch gaat mijn hart naar hen uit. Hun noodkreet moet gehoord worden. Ik ben er voor hen. Ik graaf samen met hen de schatten op die zij in zich hebben, maar al veel te lang niet zichtbaar zijn. Kinderen laten groeien & bloeien vanuit hun eigen pracht & kracht, waardoor pesten totaal geen issue meer is. Dat is wat ik doe.  

Ik ben puur natuur, houd van eenvoud en ben duidelijk en eerlijk in wat ik zeg en doe. Vanuit een liefdevolle benadering, zeg ik waar het op staat en welke keuzes er zijn. Samen maken we het verschil.

Weet je al dat ik …

… ’s zomers geregeld in mijn hangmat onder de sterrenhemel slaap?

… nooit truien draag, omdat ik het altijd warm heb?

… het halve jaar op blote voeten loop?

… nog nooit make-up heb gebruikt?

… het liefste op  kampeervakantie ga met onze tent, op een kleine (boerderij)camping?

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top