Puur Natuur(lijk)

voor pestvrij onderwijs

Pestkoppen schreeuwen

om liefdevolle aandacht

Wie het hardst schreeuwt, heeft de meeste liefde nodig. Pestkoppen schreeuwen het uit en zetten negatief gedrag in om hun doel te bereiken. Als wij deze roep negeren en ze niet geven wat ze zo hard nodig hebben, wat zal dan hun volgende stap zijn? Wil je daar echt op wachten? Of gun je ook een pestkop geluk & liefde in zijn leven?

 • Word bij jou de sfeer in de klas regelmatig verpest door 1 of 2 'pestkoppen'?
 • Werkt jullie pestbeleid prima, behalve voor dat ene kind...?
 • zeg je: "Dat gepest kost me zoveel energie. Ik wil dolgraag die fijne sfeer terug in de klas, maar weet alleen niet hoe."

Dan is dit bericht voor jou. Ik kijk verder dan het pestgedrag, luister naar wat niet hardop wordt gezegd en lees non-verbale signalen. Samen met het kind zetten we de stappen die nodig zijn om hem of haar weer te laten stralen van geluk.

Inzicht in de Pracht & Kracht van een 'pestkop'

Resultaat

Inzicht

Het kind heeft inzicht in zijn of haar eigen Prachtige & Krachtige kwaliteiten.

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen is duidelijk gegroeid, waardoor een positief zelfbeeld is ontstaan.

Weerbaar

Door verandering op een diepere, onbewuste laag, is het kind weerbaar geworden.

Pesten is voorbij

Door het positieve zelfbeeld, is de behoefte aan pesten volledig verdwenen.

Stralen van geluk

Het positieve geluksgevoel dat het kind heeft leren ervaren, heeft een ripple-effect op de groep.

Mijn methode werkt voor kinderen...

die pesten

en onvoldoende bereikt worden door toegepaste anti-pestmethode, zoals Kanjertraining of Kiva.

in groep 5-8

De Puur Natuur(lijk) methode is gericht op kinderen in de bovenbouw. Enerzijds omdat kinderen hier ontdekken waar hun wereld eindigt en die van een ander begint. Anderzijds omdat het van het grootste belang is dat een kind zijn eigen Pracht & Kracht kent, voordat hij naar de middelbare school gaat.

met een andere communicatie-behoefte

Volwassenen communiceren veelal vanuit het denken, waar de huidige methoden dan ook op zijn gebaseerd. Kinderen daarentegen, communiceren voor een groot deel via hun 'voel-sprieten'. Juist voor deze kinderen is de Puur Natuur(lijk) methode zeer geschikt.

met een hoge gevoeligheid

Veel kinderen hebben moeite met de enorme hoeveelheid prikkels die ze dagelijks ontvangen. Hierdoor reageren ze anders op situaties dan ze eigenlijk zouden willen en kunnen ze vervallen in pestgedrag.

die vooral negatieve aandacht krijgen

Kinderen die pesten krijgen veel negatieve aandacht. Zij weten niet meer hoe het is om zich gelukkig te voelen. Met Puur Natuur(lijk) ontdekken ze hun eigen waardevolle schatten. Dit maakt de weg vrij om weer blij te zijn en te stralen van geluk.

Puur Natuur(lijk)

Kennismaken

Kennismakingsgesprek met kind, ouder en leerkacht.

Zowel afzonderlijk als samen.

Sessies

4-6 persoonlijke sessies

Gesprek-Spel-Activiteit

 Afhankelijk van de behoefte van het kind.

Monitoren

Tijdens het traject is er regelmatig mailcontact met ouder en leerkracht.

Samen hetzelfde doel

Evaluatie

Het traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek met kind, ouder en leerkracht.

Nazorg

1 maand na de evaluatie, is er een (Skype-) afspraak voor eventuele vragen.

Wat is Puur Natuur(lijk)?​

Levenslang profijt

Puur Natuur(lijk) is een methode waarmee voorbij het pestgedrag wordt gekeken. Uitgangspunt is dat ieder kind gelukkig wil zijn en niemand er voor kiest om te gaan pesten. Wat Puur Natuur(lijk) zo anders maakt dan de gebruikelijke methoden, is de manier van communiceren. Het kind en ik hebben een liefdevolle verbinding via de energie. Vergelijk het met de wijze waarop een moeder van nature contact legt met haar baby. Deze vorm van contact leggen beheerst iedereen van nature, maar veel volwassenen zijn het verleerd. 

Ik voel continu wat de behoefte van het kind is en sluit nauw aan bij zijn of haar belevingswereld. Vervolgens beweeg ik hierin mee. Het kind voelt zich veilig & vertrouwd. Dit is van groot belang om veranderingen te kunnen doorzetten. Veranderingen op een dieper -onbewust- niveau. 

Mijn insteek is een kind bewust te laten ervaren welke prachtige en krachtige eigenschappen het bezit. Hierdoor groeit het vertrouwen in hem- of haarzelf en ook in de ander. Pesten is dan niet langer nodig. Deze bewustwording werkt verder door en is ook duidelijk zichtbaar als positieve verandering binnen de groep.

Dit alles maakt dat de Puur Natuur(lijk) methode zo doeltreffend is en bijzonder mooie resultaten oplevert. 

Follow Your Nature
and find real Happiness

- Beautiful Power

Wat ontvang je?

 • Persoonlijk traject, op maat gemaakt. Voor iedere school en ieder kind wordt het programma opnieuw afgestemd, waardoor het uniek en doeltreffend is. Het kind voelt zich gezien en wordt ook echt gezien. 
 • Inzicht in de oorzaak van het pestgedrag. Deze oorzaak krijgt de aandacht die het verdient en wordt zodanig opgelost. Tevens krijgt het kind inzicht in zijn of haar eigen Prachtige & Krachtige Talenten, wat een positief zelfbeeld als resultaat oplevert.
 • Unieke methode doordat ik -net als een moeder met haar baby- via de energie kan communiceren met het kind. Dit geeft een extra dimensie die voor veel kinderen van onschatbare waarde is. 
 • Persoonlijke begeleiding, vanaf de eerste kennismaking tot en met 1 maand na de evaluatie. Natuurlijk is er een samenwerking met ouder(s), leerkracht en kind voor een optimaal resultaat.
 • Levenslang profijt, doordat er op onbewuste lagen een bijvende verandering teweeg is gebracht. 

Puur Natuur(lijk)

Voor pestvrij onderwijs
577 excl. BTW
 • Uniek -op maat- traject
 • Inzicht in oorzaak pestgedrag
 • Postief zelfbeeld & hogere weerbaarheid
 • Pesten is voorbij
 • Positief effect op de groep

Geef de pester de liefde waar hij om schreeuwt

Marleen Elmers (47)

Beautiful Power

Mijn diepgewortelde drang naar harmonie en intense hekel aan onrecht, maken dat ik geraakt wordt door kinderen die pesten. Ik ben ervan overtuigd dat geen kind wil pesten. Hun noodkreet wordt te vaak niet begrepen. Ik weet hoe het is om niet begrepen te worden. Zo heb ik mij het grootste deel van mijn leven gevoeld. Ik heb mijzelf -onbewust- altijd anders voorgedaan dan wie ik werkelijk was.

De natuur is mijn grote inspiratiebron en daar geniet ik volop van tijdens mijn werk, wandelen, fietsen en fotograferen. Ik word blij van Puur Natuur en dat is een van de redenen waarom mijn hart altijd al bij kinderen ligt. Zij staan dichtbij hun eigen natuur en reageren puur vanuit hun hart. Door mijn hoge dosis kinderlijke energie, voelen kinderen zich vrijwel direct thuis bij mij en dat maakt het fijn om met ze te mogen en kunnen werken. 

Voorbij het pesten, pesten voorbij

Levenslang profijt

Waarom nú ingrijpen?

Het is enorm belangrijk om pestgedrag bij kinderen de baas te zijn. Anders wordt het in stand gehouden of verergert het zelfs. De gevolgen zijn groot. Vaak gaat het door in de puberteit en zelfs op volwassen leeftijd is het effect nog duidelijk merkbaar, privé of op het werk. Dit is ook de reden dat op scholen pestprogramma’s lopen. Echter, zoals gezegd, is niet ieder kind hiermee geholpen. Sommigen verdienen maatwerk. Juist op die kinderen is mijn methode gericht. 

Voorkom nú dat een pester levenslang krijgt. Neem vandaag nog contact met mij op. Dan kijken wij samen wat ik voor de pesters op jouw school kan betekenen. 

Ik kijk anders, ik luister anders, ik werk anders, omdat ik als geen ander weet hoe het is om je anders te voelen als de rest. Het is mijn missie om alle kinderen te laten genieten van een pestvrij leven

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top