Bewuste sleutel tot Geluk

Bewuste sleutel tot Geluk

Be aware and you will find Happiness

En zo is het precies. Wees bewust. Wees bewust van alles wat je doet en er gaat een wereld voor je open. Een wereld vol mooie momenten en ongelooflijk gave inzichten en groei. Bewustzijn gaat veel en veel verder dan je ogen gebruiken en zien waar je naar kijkt. Bewustzijn gaat over waarnemen wat er in jou gebeurt. Wat in jou gebeurt is een reactie op wat er om jou heen gebeurt en gelinkt wordt aan iets dat jij eerder hebt mee gemaakt. Wellicht kort geleden of in een eerder geleefd leven zijn of iets dat je via jouw voorouderlijn hebt meegekregen en nog bij je draagt. Het is dus niet zo simpel als het klinkt. En toch is het ook weer wel heel simpel ☺

De kracht van eenvoud.

Het leven is zo simpel of ingewikkeld als je het zelf maakt. Je kunt dus gewoon kiezen voor eenvoud. In eenvoud huist een enorme kracht. Je ontdoet de kern van het verhaal van een ongelooflijke berg ruis, die er wezenlijk niet toe doet. Je komt meteen tot de pit, het hart van de boodschap. Natuurlijk is het aan jou of je dit wilt. Misschien wil je graag eerst een hele brij aan gedetailleerde informatie er omheen verzamelen en nestel je je graag in al die smeuïge verhalen en dat is helemaal ok.

Wil je echter meer geluk ervaren, stop dan met het vertellen van en het luisteren naar die berg ruis. Hierin is het van het grootste belang om je bewustzijn te trainen. Doe dit elke dag, in iedere situatie en je leven is nooit meer zoals het tot nu toe was. Word je bewust van wat je doet, zegt en denkt. Word je bewust van wat je uitstraalt, van de fysieke houding die je laat zien, van de energie die jouw kleding -en de kleur die je draagt- uitstraalt. Dit gaat veelal op onbewust niveau en heeft een groot effect op de mensen om je heen. Ook zij zijn dit veelal niet bewust, maar het werkt wel degelijk door op hoe zij op jou reageren. Op wat zij denken, zeggen en doen. Kun je voorstellen wat er gebeurt als jij zorgt voor het dragen van de juiste kleuren en bewust bent van jouw houding?

Proef op de som

Test jezelf nu, tijdens het lezen van deze blog. Voel hoe je erbij zit of staat. Wat straal je uit? Kijk in de spiegel en zie jouw blik, jouw houding. Is die vermoeid, energiek, krachtig of zie je eruit als een slachtoffer van de dag? En wees vooral heel oordeelloos. Dit is echt heel belangrijk. Er is geen goed of fout, het is het waarnemen, bewust worden van wat er is. Niets meer en niets minder. Word je ook bewust van wat deze zin met je doet. Roept het allerlei stemmetjes, gedachten bij je op? Vind je er iets van? Laat het gebeuren, neem het oordeelloos waar. Houd van jezelf, zoals je bent. Met al je mitsen en maren. Met al je oordelen en veroordelen. Met al je vreugde en liefde. Je haat en je nijd. Je teleurstellingen en boosheid. Je vertrouwen en kindzijn. Met al wie jij bent en wat jij op dit moment laat zien en niet laat zien.

Sleutel tot geluk

Wees je bewust van wat jij denkt, doet en zegt en neem de tijd om dit aan te passen als dit gewenst is. Jij hebt in ieder moment de keus. Jij kunt kiezen voor eenvoud. Jij kunt kiezen voor geluk. Je zult zien dat je oogst overvloediger is, als jij jouw positieve bewustzijn verder en verder uitzaait. Verzorg het goed, doe dit dagelijks. Neem een paar seconden tijd voor jezelf in ieder moment dat jij een keuze te maken hebt, hoe klein dit ook kan zijn. Zelfs voor het uitspreken van een bepaalde zin, kan het een gigagroot verschil maken als jij je vooraf bewust bent van wat je gaat zeggen en wat jouw lichaam tegelijkertijd vertelt. 


Ik wens je een prachtige dag, in liefde & vol vreugde ♥

Reactie plaatsen