Over Marleen Elmers

Lichtheid en speelsheid van elfjes

Er wordt wel eens tegen me gezegd dat ik wat veel zweef. Niet zo gek als je weet dat ik veel elfjes om me heen heb. Een heerlijke lichte, speelse energie. Ik voel me dan ook heel jong. Tegelijkertijd heb ik afgelopen jaren ontdekt, dat ik ook veel wijsheid in me heb. Om dat te durven zeggen en schrijven, leek tot een aantal jaar geleden onmogelijk.

Ik heb een ware metamorfose ondergaan en me ontpopt tot een vrije vlinder. En ja, ook die zweeft geregeld…

Verborgen in een cocon

Het grootste deel van mijn leven, zat ik in een cocon. Ik had vele, mooie laagjes om me heen gelegd en creëerde hiermee mijn eigen veilige plek. Dat weet ik nu, maar dat wist ik toen niet. 

Als kind al, trok ik mijn eigen pad. Ik zocht mijn eigen plekjes waar ik me fijn voelde, was vaak op de achtergrond, in de coulissen te vinden. In het middelpunt staan, was niets voor mij. Dacht ik. En hoewel ik dus als ‘verlegen meisje’ en als ‘binnenvetter’ door het leven ging, deed ik gewoon waar ik zin in had en trok ik me niets aan van wat anderen van mij vonden. Dacht ik. Totdat ik in 2017 mijn ontslag nam en veel innerlijk werk ben gaan doen. Toen ontdekte ik dat mezelf helemaal nog niet zo goed kende als ik altijd had gedacht. Best verwarrend dat veel waarvan ik heilig van overtuigd was, ineens geen waarheid bleek te zijn.

Ik ontdekte dat ik mijn hele leven een ‘rol’ heb gespeeld. Met deze rol – die ik als kind heb aangenomen- ben ik in de loop van de jaren zo vergroeid, dat het normaal was geworden. Zo was ik nu eenmaal. Nu weet ik beter en leer ik mezelf pas ècht goed kennen. Nu weet ik dat er telkens een diepere laag tevoorschijn komt, waardoor ik meer en meer ontdek welke schoonheid er in mij schuil gaat. Ik weet en voel dat ik hier met een reden ben. Ik ben een Lichtwerker, een Engel op aarde, die Liefde & Licht verspreid. Als kind deed ik dit al onbewust en nu deel ik het zowel onbewust als bewust.

Anders

Als kind vond ik het heel normaal dat ik intuïtief was en veel dingen aanvoelde. Ik wist niet eens dat er iets anders bestond en dacht dat iedereen zo was. Tegelijkertijd ervaarde ik natuurlijk wel degelijk iets anders. Veel kinderen, en later ook de volwassenen om mij heen bleken toch anders te zijn. Of beter gezegd: ik was anders en ik ben nog steeds anders. Inmiddels ben ik hier intens dankbaar voor en zie het als rijkdom van onschatbare waarde. 

Ennu… dat middelpunt en die schijnwerpers zijn wèl voor mij, I LOVE IT!! Afgelopen zomer heb ik een fotoshoot gehad voor het tijdschrift Happinez. Hier stond ik letterlijk in de schijnwerpers, in het middelpunt, met 4 professionals om me heen. Ik heb genoten! Mijn ware aard komt bovendrijven. Hoe mooie metafoor is dit, voor iemand die het element water heeft? Meer en meer ben ik in mijn element en geniet ik met volle teugen van het zwemmen in de vijver, die LEVEN heet.

Ik ben puur natuur, houd van eenvoud en ben duidelijk en eerlijk in wat ik zeg en doe. Vanuit een liefdevolle benadering, zeg ik waar het op staat en welke keuzes er zijn. 

Wil je mij nog iets beter leren kennen?

Wil je ontdekken welke paden ik heb bewandeld, hoe ik meer en meer bij mijn zielsmissie ben beland?

Luister dan deze podcast met Marie-José Rietdijk, waarin ik mijn levensverhaal vertel .

Weet je al dat ik …

… ’s zomers geregeld in mijn hangmat onder de sterrenhemel slaap?

… nooit truien draag, omdat ik het altijd warm heb?

… het halve jaar op blote voeten loop?

… nog nooit make-up heb gebruikt?

… het liefste op  kampeervakantie ga met onze tent, op een boerderijcamping?

Publicaties Marleen
♥ 2020 ♥

de Overgang als krachtige Metamorfose
Een schutting voor de beestjes.
Vakantie-in-eigen-land-voor-dummies-zo-wordt-het-een-succes
Scroll naar top