Chaos geeft rust

Chaos geeft rust

Chaos geeft heel veel en bovenal geeft chaos rust. 

Nou ja, niet direct. Eerst creëert chaos onrust, veel onrust. Vooral als je houdt van orde en overzicht. Grote kans dat je ook houdt van harmonie en daar past chaos niet bij. Chaos geeft immers verwarring of levert zoektochten op naar de juiste spullen. Die liggen immers nooit op hun plek -waar die plek dan ook moge zijn. Wat voor de één chaos is, is voor de ander een heerlijke plek om te zijn. Dat is het interessante aan het geheel. Iemand die van chaos houdt, weet in die chaos alles te vinden, zonder zoeken. Alles heeft zijn vaste plek binnen de gecreëerde chaos.

Energetische leegloop

Iemand die van rust & ruimte houdt, loopt energetisch snel leeg op plekken waar chaos heerst. Chaos op materialistisch vlak of bij voorbeeld op het vlak van geluiden of met -al dan niet voelbare- energieën. Veel geluiden door elkaar heen en dan ook nog eens hoog in decibellen, maakt helder denken onmogelijk. Het zijn stoorzenders, die afleiden, die focusverlies brengen. 

☯ Wat nu als je deze chaos in banen leidt?

☯ Wat nu als je leert zien dat niet alles in de wereld -in jouw wereld- rust & ruimte & licht is?

☯ Wat nu als je weet dat deze minder prettige stukken een mooie bijdrage vormen aan wie jij bent, aan jouw ware Zijn?

Alles gebeurt met een reden.

Alles gebeurt op exact het juiste moment en op de juiste manier voor jou. De chaos die jij waarneemt, is vaak metaforisch van aard. Hoe zit het met jouw gedachten, jouw gevoelens, jouw activiteiten? Heerst hier rust of is het vooral onrustig de laatste tijd? Vind je deze onrust ok of wil je hier iets mee en zo ja, wat wil je dan? Het is helemaal aan jou en alles is goed.

Weet echter dat er een mooie les te leren valt. Juist voor wie harmonie en eenheid hoog in het vaandel heeft staan en hier alles (lees: jezelf) helemaal voor wegcijfert. Want no-matter-what, de lieve vrede moet bewaard worden

Handhaving

Ok, laat me helder zijn. Jij creëert de CHAOS die jij ervaart. Het is jòuw beleving, jòuw waarheid. Jìj bent tevens degene die RUST kan creëren. Door paal en perk te stellen aan datgene dat/diegene die bij jou onrust, chaos veroorzaakt. Stel duidelijk jouw grenzen en -minstens zo belangrijk- handhaaf ze. Waarschuwen zonder consequenties heeft geen nut en hiermee sla je alle planken mis. Koppel je echter een duidelijke actie aan het overschrijden van de door jou gecommuniceerde grenzen, dan sla je de spijker op zijn kop. Met als resultaat RUST. Jouw gevoel van rust & jouw eigen ruimte. Ennu... hiermee geef je anderen -onbewust- ook een mooi cadeau 😉

Geniet van de rust die chaos jou vandaag brengt.

Namasté


Reactie plaatsen