Eindejaarsperikelen

Eindejaarsperikelen

Nu we in de laatste maand van het jaar zitten, vallen steeds meer mensen om. De één na de ander ligt met griep op bed of voelt een algehele malaise. Dit zegt niets over een virus dat rondwaart, maar alles over waar we op dit moment staan in het leven.

Wat vraag je van jezelf en waar overvraag je jezelf

Dit gaat over meer dan drukte van de decembermaand. Immers, als jij het hele jaar geleefd hebt conform jouw innerlijk verlangen, geleefd hebt volgens jouw blauwdruk, wat jij te doen hebt op Aarde en tot in iedere vezel geconnect wat met wie jij werkelijk ten diepste bent, dan weet jij deze paar drukke weken van het jaar heel goed  te hanteren. Sterker nog, dan geniet je ervan dat je er juist nu voor jezelf en voor anderen kunt zijn. Jouw Licht extra laat stralen. Dàt is namelijk wat er verlangd wordt in deze tijd.

Licht in de duisternis. Lichtjes ontsteken opdat een ieder weer licht mag ervaren. Juist nu de dagen donkerder zijn, we meer binnen zitten en opgesloten dreigen te raken in onze ingewikkelde denkpatronen.

De dagen zijn kort, de nachten lang. Leef dan ook zo! Zorg dat je actieve uren afnemen en je rusturen toenemen. Dàt is wat de Natuur ons laat zien. Een mooier voorbeeld kun je niet hebben. Iedere dag krijg je opnieuw de kans te leven zoals het bedoeld is. Mooi om op dit moment te realiseren in hoeverre jij jouw natuurlijke ritme volgt en waar jij dit volledig negeert en net zo doordendert als in de zomer. De tijd van het jaar waarin het lang licht is en energie volop aanwezig is. Volg het licht van de Natuur. Sta later op en duik eerder onder de wol. Jij hebt dit nodig. Meer rust om op te laden. Zoals bomen in winterstand gaan om in het voorjaar prachtiger dan ooit tevoren te kunnen groeien & bloeien.

Wees als die boom

Wees als de vogels. Wees als de Natuur. Volg jouw innerlijke Natuur. Volg de signalen die jouw lichaam jou geeft. Hoor de signalen & luister ernaar. Kijk wat er veranderd is en zie wat je nu nodig hebt. Ons lichaam vraagt in de winter om andere voeding dan in de zomer, zowel vanuit de 'mind' als vanuit ons fysiek. De behoefte aan zwaardere kost is nu groter, net als de grotere behoefte aan warm eten. Alles om je innerlijk vuur brandend te houden. Wees lief voor jezelf.

Juist nu is buitenlucht ook essentieel. Waar we zomers als vanzelf buiten bewegen, duiken we nu al te eenvoudig met een dekentje en een warme drank op de bank.. Dit is niet natuurlijk. Hoe korter de dagen zijn, hoe belangrijker het is om daglicht te vangen. Nu dit 's avonds niet kan, is het van groot belang hier simpelweg op de dag tijd voor vrij te maken. Om te leven moet je ademen en om te ademen heb je lucht nodig. Frisse lucht, verse lucht, buitenlucht. Door alleen naar buiten te kijken mis je deze extra dimensie. Zorg dat je ademt, zorg dat je leeft. Zorg dat je leeft volgens het ritme van de Natuur, want de Natuur dat ben jij.

Namasté


Reactie plaatsen