Herfst-weer onrust

Herfst-weer onrust

HERFST

Herfst is zoveel meer dan het omslaande, veelal onstuimige en onrust veroorzakende weer. Het is een intense periode, waarin van je wordt gevraagd de balans te (her)vinden tussen het 'naar binnen keren', rust (her) vinden en het hoofd bieden aan alles wat er om je heen in jezelf afspeelt. Storm & Regen helpen je om je hoofd leeg te maken en alles wat jou niet langer dient, van je af te spoelen.

Het is de kunst om de onrust die het onstuimige weer veroorzaakt, om te zetten in een 'powerfull' instrument. Laat het jou dienen, jouw innerlijke kracht aanzwengelen en versterken, empoweren.

Vergelijk het met een drenkeling in zee. Hij zal veel eerder uitgeput zijn wanneer hij tegen de stroom in zwemt, dan wanneer hij zich overgeeft aan de stroming en zich laat brengen waar de wind en het water hem moeiteloos heen stuwen.


Juist nu is het heel belangrijk om elke dag -in elk moment- te voelen wat jij NU ècht nodig hebt. Neem een paar minuten tijd en mediteer. Je ogen sluiten en 3-5 diepe buikademhalingen geven je al zoveel moois! Het hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn. Het mag echt simpel & leuk zijn. Geniet van deze Joymomenten en reflecteer 's avonds -net voor het slapen gaan- wat deze enkele minuten jou hebben gebracht. Meer rust? Bewustwording? Aarding? Verbondenheid? Uitzoomen boven de hectiek van alledag en het hervinden van overzicht? Gaf het je kracht, te weten dat je zo eenvoudig 'terug bij jezelf' kunt komen en helderder besluiten kunt vormen?


Start je dag daarnaast met het bewust plaatsen van 1-2 intenties voor de dag. Het is echt fenomenaal wat dit voor jouw dag kan betekent. Ervaar het en maak het tot een dagelijkse gewoonte.

In deze herfstige tijd, kan een intentie bv zijn dat je alles vanuit een innerlijke rust doet of dat je dankbaar bent dat de storm je helpt bij het loslaten van oude overtuigingen of dat je in alles wat je doet, Liefde wilt ervaren

Mooi om hieronder jouw intentie(s) voor vandaag te delen, ter inspiratie voor anderen. Dankjewel.

Liefs ☼

Reactie plaatsen