Je bent klein en onzichtbaar

Je bent klein en onzichtbaar

Temidden van alle druk die je ervaart in de maatschappij, is het een aangeleerde reflex van je geworden om je klein en onzichtbaar te maken. Voelt veilig als niemand je ziet. Kun je ook niet afgewezen worden. Toch? Of is het juist andersom. En wie wijst wie hierin af?

Als hoogsensitief persoon wil je het een ander graag naar de zin maken. Je gunt de ander het succes. Tegelijkertijd cijfer je jezelf hierbij eenvoudig weg. Jij komt vanzelf wel een keer aan de beurt. Geeft niks. Jouw tijd komt wel. En als dat niet zo is, is het ook goed. Als die ander het maar naar zijn zin heeft.


Weg eigenwaarde

Wat je hier werkelijk aan het doen bent, is jezelf steeds kleiner maken. Jouw waarde neemt af. Je ziet jezelf niet meer voor vol. Ja, in gedachten mss nog wel, maar zo leef je allang niet meer. Met het afnemen van jouw eigenwaarde, neemt als vanzelf ook jouw zelfliefde af. Want hé, als jij jezelf niet volledig kunt zien voor wie jij bent, hoe kun jij dan van jouw volledige zelf houden? Als jij zelf jouw eigen talenten, kwaliteiten en prachtige jij niet ziet, niet voelt, niet ervaart, hoezo wil je dan wel dat een ander dit bij jou ziet en erkent?

Kan simpelweg niet.

En dan klagen als die ander jou beoordeelt of zelfs veroodeelt? Niet helemaal eerlijk hè?! Ja, ik weet het. Het klinkt heel onaardig, maar dit is nodig. Ik heb jou namelijk nodig, maar dan wel de volledige jij. De jij die zich niet bij het ministe of geringste van de tafel laat blazen als er iets tegen jou gezegd wordt waar jij het niet mee eens bent.

STA OP

Wees wie JIJ bent

Alleen dan voelt een loze opmerking niet meer als harde afwijzing. Want dat is wat er gebeurt. Je voelt je afgewezen. Je voelt je niet gezien. Het voelt alsof jij niet jezelf mag zijjn. Dat jij er niet toe doet. Dat de ander belangrijker is. Hij straalt immers zo zelfverzekerd uit? Dan is hij vast ook beter dan ik...

NEE

Niets is minder waar. Iedereen is precies goed, zoals hij is. Hij, zij, jij, wij, allemaal dus. Voel je niet langer veroordeeld als iemand iets tegen je zegt. Voel jouw innerlijke kracht en sta voor jezelf. Kijk in de spiegel, kijk jezelf in de ogen en straal. Voel jouw prachtige ziel, jouw kern en weet hoe ongelooflijk veel moois jij hier op Aarde brengt en al gebracht hebt.

Ennu... als je baas jou beoordeelt, dan beoordeelt hij niet jou als persoon, maar het werk dat je hebt geleverd. En het kan best zijn dat jij in jouw ogen iets perfects hebt opgeleverd, maar dat het niet is wat hij in zijn hoofd had. Dat kan gewoon hè? Dat heeft meer met communicatie te maken dat met jou als persoon. En dit is slechts een klein voorbeeldje.


♥ Maak jezelf groot & zichtbaar

Essentieel om het verschil in deze wereld te maken.


Namasté

Reactie plaatsen