Opruimwoede

Opruimwoede

Terwijl ik de titel van deze blog typ - opruimwoede - besef ik me hoe mooi dit woord weergeeft wat er nu speelt. Vandaag is het volle maan. Het thema waar deze volle maan o.a. over gaat, is het loslaten van boosheid, kwaadheid en woede. Opruimen van woede. Opruimwoede. Stel je eens voor wat er gebeurt als je die immense kracht die woede herbergt, gebruikt om los te laten wat -of wie- jou niet langer dient. Deze 'power' inzet om als een wervelwind door je huis en jouw innerlijke huis (!) gaat, om daar op te ruimen. Los te maken wat vast is gaan zitten.

Zoals stof dat aan een viezige laag blijft kleven, zo blijven gedachten, patronen en emoties kleven aan een laag die jij eens hebt gevormd om te 'overleven'. Wat als je deze laag schoon kunt vegen en plek maakt voor mooie, nieuwe gedachten, ervaringen en emoties? Hoe zou dat voor jou zijn? Weet dat dit kan. Gebruik de kracht van de volle maan van vandaag om dit proces eenvoudiger te laten plaatsvinden. Zet jouw intentie en vraag om extra kracht om jouw opruimwoede precies dàt te laten opruimen waar jij jezelf van wilt beVRIJden.

SCHOONMAAK

Van oudsher is het voorjaar de tijd om grote schoonmaak te houden. Alle donkerte van de winter wordt weggeveegd en er ontstaat ruimte voor licht en nieuwe dingen. Zoals gezegd, gebeurt opruimen zowel op materieel als op mentaal en emotioneel vlak. Door fysiek afstand te doen van bepaalde voorwerpen, ruim je tegelijkertijd metaforisch op. Je creëert ruimte in je hoofd en ruimte voor nieuwe dromen. Maak gebruik van deze extra krachtige volle maan energie en ruim op. Maak plaats. Verlicht.

LIEVER KAPOT OF HEEL?

Doe vooral ook afstand van alles wat gebroken is, kapot is. Kijk eens goed wat je allemaal in huis hebt waar een scherf vanaf is, een onderdeel van mist of wat op een andere manier beschadigd is. Vraag jezelf af wat de werkelijke reden is dat je dit nog in je keukenkastje of zelfs gewoon op tafel hebt staan. Wat maakt dat je elke dag iets wilt zien dat stuk is i.p.v. heel? Brengt het je echt iets of houdt het jou op de plek waar je je al tijden bevindt?

Als jij je heler wilt voelen, vitaler en fitter dan je nu doet, is het raadzaam om afscheid te nemen van de aardse zaken in jouw huis die stuk zijn. Realiseer je welke gedachten deze kapotte lamp of dit kopje waar een scherfje mist, keer op keer -ongemerkt!- bij je oproept. Weet dat jouw gedachten de basis vormen van wat je zegt, voelt en doet. Koppel de laatste 2 zinnen aan elkaar en je zult inzien dat het meer energie geeft als je omringt wordt door mooie, hele producten dan door allemaal beschadigde producten.

Ennu... energie gaat verder dan het kastdeurtje. Het helpt je niet om alle kapotte dingen achter een deurtje te verstoppen. Energie is overal. Echt overal. Geloof het of niet, maar alle spullen die zich achter je kastdeurtjes bevinden hebben eveneens hun invloed op jou, op welke laag dan ook. Het is superleuk om eens met andere ogen door je kasten te kijken en te zien wat het je werkelijk brengt. Op een -tot nu toe- onbewuste laag. Zie, voel & ontdek.

Beleef plezier aan jouw opruimwoede!
Reactie plaatsen