Van winterslaap naar winterdutje

Van winterslaap naar winterdutje

Ontwaken uit de winterslaap

Al voordat het Chinese Nieuwjaar zich aandiende, voelde ik mij ontwaken uit mijn winterslaap. De eerste zonnestralen, de warmte en de terugkeer van het Licht, deden mij ontwaken en het voelde goed. Ik merkte een innige drang om weer te gaan delen & helen, naar buiten te treden. Dit nadat ik me tijdens de laatste maanden van het jaar duidelijk meer afzonderde en het heerlijk vond om helemaal alleen te zijn om in alle stilte naar mijn innerlijke fluisterstem te kunnen luisteren.

Tòch was het blijkbaar nog wat te vroeg om al echt voorjaar te vieren en mijn knoppen te laten ontluiken. Ik ben overduidelijk in een winterdutje beland (zeer waarschijnlijk een nieuw Nederlands woord ☺). Het winterdutje kenmerkt zich door enerzijds volop energie te voelen, te willen sprankelen en het gevoel hebben bergen te kunnen verzetten en anderzijds teruggetrokken worden door de winterslaap. Het gevoel hebben van nog niet helemaal uitgeslapen zijn. Het is van groot belang om toe te geven aan dit winterdutje.

Doe een winterdut

Tijdens de winterdut laadt je namelijk op en voorkom je een snelle leegloop als je echt overal weer vol in duikt. Geef je geen gehoor aan deze winterdut, dan zul je straks veelal op randjes gaan balanceren. Bij voorbeeld op het randje van wel of niet ziek worden. Of het randje van je grenzen en die door anderen over te laten steken of toch net niet. Houd je er niet van om je leven op het scherpst van de snede te leven en houd je meer van rust en genieten? Doe dan je winterdut!

Kortom, ben je moe? Doe een dutje. Voel je keelpijn? Doe een dutje. Wil je tegen beter weten in naar dat ene feestje? Doe eerst een dutje. Heb je behoefte aan meditatie, maar zegt je hoofd dat je werk dan niet afkomt? Doe een dutje. Ja, echt. Het helpt. Het winterdutje helpt veel voorkomen, geeft je weer frisse energie en als kers op de taart, ontvang je meer dan eens prachtige inzichten.

Nog heel even en dan is de winterdut niet meer nodig. Dan straal & sprankel je als vanzelf.

Geniet van de winterdut.

Namasté

Reactie plaatsen