Verboden meditatieplek

Verboden meditatieplek

Mediteren mag niet meer, in ieder geval niet op deze plek. Mijn favoriete meditatieplek is bezocht door een graafmachine en wordt nu omheind met hekken. Verboden terrein dus. Deze prachtige grafheuvel was tot aan afgelopen week een geweldige plek. Voor mij om me optimaal te verbinden met moeder Aarde & Natuurspirits, voor honden om op de uitkijk te staan of overheen te ravotten, voor anderen om heerlijk te genieten van het prachtige uitzicht. Vanaf nu is het over en uit.

Natuurlijke verbinding

Het deed me echt wat. Niet alleen dat ìk dus blijkbaar verbannen ben naar een andere plek, maar vooral het besef hoe ver besluitvormers in dit natuurrijke Ermelo, van de natuur afstaan. Hoe ver ze van een natuurlijke verbinding verwijderd zijn. Snappen waar het ècht om gaat. Het is juist mijn missie om meer en meer mensen zich bewust te laten zijn van de prachtige natuur om hen heen en in zichzelf. Te laten ervaren hoe enorm KRACHTIG en powerfull je in het leven staat als je vanuit verbinding LEEFT. Te zien dat alle grafheuvels op deze mini-hei nu 'hersteld' zijn en omsingeld worden door hekken, maakte mij verdrietig. Het riep tegelijkertijd een soort boosheid, onbegrip op. Wie verzint nu zoiets? Hoe kun je een prachtig stukje natuur zo lelijk maken, enkel en alleen, omdat het grafheuvels zijn?! Er zijn hier honderden grafheuvels in de bossen te vinden. Deze paar heuvels op de hei zijn archeologisch onderzocht en leeg verklaard. Het zijn nu dus simpel gezegd gewoon een paar bergen zand. Maar 'toevallig' wel een paar bergen zand met een superfijne energie...

Ik heb zondag mijn laatste voetstappen op deze grafheuvel gezet. 'MIjn' berkje omarmd, gedag gezegd en bedankt voor alles wat hij voor mij heeft betekend. Ik heb hem een Happy stone gegeven met de intentie dat hij mag blijven staan. Want ja, als zijn wortels in de heuvel lopen, moet hij wijken....

Alles is ergens goed voor

Nu weet ik natuurlijk dat alles met een reden gebeurt en op exact het juiste moment en de juiste manier. Eens zal alles duidelijk zijn. Het is goed, zoals het is. Ik zal elders mijn meditatieve energie aan moeder Aarde schenken en heling mogen geven & ontvangen. Honden hebben ruimte genoeg om te rennen en passen zich aan. Mensen zullen eerst verwonderd zijn, maar al snel niet beter meer weten en hun wandelroute verleggen. De natuur gaat echt gewoon zijn gang, want ook al staan er hekken, zij leven hun leven door. De hei zal ook dit jaar paars kleuren, de wind zal gewoon door de hekken heen waaien, regen zal -zowel buiten als binnen de hekken- alles nat maken en ook de zon blijft overal haar licht op werpen. Wie ben ik dan om hier moeilijk over te doen?

Eigen waarheid

Het heeft alles met verwachtingen en perceptie te maken. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Alles is tegelijkertijd waar en niet waar. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Het is verloren energie om die te geven aan iets wat al geweest is, aan iets waar je geen invloed op uit kunt oefenen. Spaar dergelijke energie en geef het aan het nu, aan iets wat jou NU vreugde kan & zal schenken. Dit brengt je veel verder en geeft een heerlijk positieve vibe. Geniet ervan!

Reactie plaatsen