Vroeger was het simpel.

Vroeger was het simpel.

Vroeger was het simpel. Eten wat de pot schaft. En dat was simpel: aardappelen-groenten-jus en met een beetje mazzel een stukje vlees.

Vandaag is het simpel en tegelijkertijd compleet anders.

Ja, je kunt nog veel simpeler eten dan vroeger. Vooral als het gaat over gemak. Je koopt je eten kant-en-klaar in de supermarkt, warmt het op in de magnetron en pling! eten is klaar.

Klopt, je eten is klaar. Verwacht echter niet dat dit eten voeding is, laat staan gezonde voeding.

Dat de magnetron alle prachtige & waardevolle voedingsstoffen kapot bombardeert, zal bekend zijn. Echter het gemak en de snelheid winnen het vandaag de dag veelal van de liefde om voeding te bereiden en je lichaam daadwerkelijk te voeden.

In mijn kaartendeck zie je dan ook bij alle 44 -gezonde- recepten als hoofdingrediënt 'liefde' staan. Je proeft het ècht! Mijn kinderen weten het precies. Als ze zeggen dat het lekker is en ik vraag hoe dat komt, krijg ik de met grote glimlach ondersteunde opmerking "... omdat het met liefde is bereid." Tuurlijk mijn woorden ☺, maar ze wéten het wèl.

Wat mij keer op keer verwondert, is dat dezelfde mensen die het grote gemak aanhangen, zich verbazen over de lichamelijke ongemakken/klachten waarmee ze te kampen krijgen. Dat is toch logisch?! Als jij je lichaam troep geeft, hoe kan ze er dan parels van maken? Echt iedereen snapt dat je geen modder in je benzinetank moet gooien als je wilt dat je auto blijft rijden. No doubt about it.

Iedereen snapt ook dat je een baby geen fastfood geeft om gezond te groeien.

Zo simpel als dat.

Waar gaat het mis?

Hoezo snap je dan niet dat ook jouw lijf goed voer nodig heeft om optimaal te kunnen groeien en functioneren? En nee, dat betekent dus absoluut niet dat je de hele dag op een blaadje sla moet kauwen.  Ook dat is niet gezond! Gezonde voeding gaat over veel meer dan een blaadje groene sla.

Gezonde voeding gaat over gevarieerd eten, plantaardig eten, kleurrijk eten, eten van het seizoen, onbespoten groenten en fruit eten, water drinken en ga zo maar door. Moeilijk? Jazeker! Wel als je nu een compleet ander voedingspatroon hanteert. Eet je nu dagelijks varkensvlees, drink je veel frisdrank, eet je veel koolhydraten, ja, dan kan het als moeilijk voelen. Is het dat ook echt? Nee, natuurlijk niet.

Gezond eten is zo moeilijk niet. Jouw mindset veranderen ten opzichte van eten en voeding, dàt is waar je het jezelf zo moeilijk maakt.

Gezond eten is zoveel simpeler dan ongezond eten. En zal ik je wat verklappen? Mijn eten is altijd in een handomdraai klaar; met gezond genieten & goed voeden als resultaat.

Vlees braden duurt veel langer en je hebt een berg vet nodig. Lekker gezond...

Aardappels schillen en koken duurt veel langer en die koolhydraten maken moe...

Wat houd jou nu nog tegen om je lichaam te geven waar het al die jaren al om vraagt, naar smacht?

Geniet jij van je lichaamskwaaltjes? Zeg jij gewoon dat het bij je leeftijd past of dat het nu eenmaal bij jou hoort dat je altijd moe bent, snel hoofdpijn hebt, slecht slaapt, overgewicht hebt, pijntje hier pijntje daar ervaart?

Stop met jezelf deze onzin verkopen en voed jezelf vanaf nu met dat wat jij echt nodig hebt.

Vind je het lastig om gezond te koken of gezond te bakken? Weet je niet waar te beginnen? Snap ik helemaal. In de tijd dat ik voor 100% stopte met het consumeren van geraffineerde suikers, was het een ware zoektocht om geschikte producten te vinden. Jij hebt geluk. Er is nu volop keus in gezonde producten, zelfs gewoon in de supermarkt.

Wil je gezond eten, maar weet je niet hoe je dat doet? Laat je dan inspireren door mijn kaartendeck. Er zit een boekje bij met tekst en uitleg en uiteraard mag je mij een mail sturen als iets onduidelijk is. Ik garandeer je dat je gaat genieten! Wil je dat risico niet lopen? Eet dan vooral verder hoe je het nu doet. Gezonde voeding is de basis voor een gezond lijf en een goed werkende geest. Doe er je voordeel mee.

Eet je al supergezond? Top! Fijn om te horen.

Inspireer anderen om dit ook te doen. Samen maken we de wereld gezonder, mensen blijer en lost als vanzelf de grote druk in de zorg op.


enJOY healthy food

BE HAPPY

  


Reactie plaatsen