Nee zeggen geeft je Power

Nee zeggen geeft je Power

NEE zeggen voelt vaak zoveel lastiger dan JA zeggen en toch geeft het je een enorme Power.

Wanneer heb jij voor het laatst een duidelijke NEE uitgesproken, waar je vooraf wellicht pijn in je buik over had? Hoe was het om hardgrondig Nee te zeggen?


BIJNA ALLES KLOPTE ...

Ik had onlangs een sollicitatiegesprek voor een interessante functie met veel afwisseling. Bijna alles klopte. Het gesprek verliep heel prettig, de sfeer voelde goed, de doelgroep klopte, de werkdagen klopten en ik werd direct blij van alle mogelijkheden en de vrijheid binnen de functie. Er werd veel perspectief geboden met volop mogelijkheden om mezelf hierbij verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten. Tja, de reistijd was iets langer dan gewenst en de werktijden waren niet helemaal ideaal, maar hé, bij iedere baan is wel wat toch?

Één heikel punt wat mij echt aan het denken zette, was de financiële waardering. Dit kon wel eens de bottelnek worden, gaf ik al tijdens het sollicitatiegesprek aan. Het betrof een ZZP-functie, waarbij dus alle risico's bij mij zouden komen te liggen. 

Na een weekendje sudderen, overleggen en overwegen, voelde ik heel sterk een NEE opborrelen. Eerlijk = eerlijk. Ik kreeg dit signaal al onderweg naar het gesprek. Ik hoorde mijn Spirits zeggen dat ik net zo goed niet naar de afspraak kon gaan, want ik zou de baan toch niet accepteren...


IK VOELDE EEN DUIDELIJKE NEE

Afijn, ik voelde dus een duidelijke Nee. Ik ben F* meer waard dan wat zij bieden. Ik bied enorm veel waarde. Waarde die niet in een diploma of een cv te vatten is. Waarde die ik jarenlang gratis heb bijgeleverd, als een leuk extraatje. Waarde die ik lange tijd niet eens zag, omdat het voor mij zo gewoon, zo vanzelfsprekend is. Ook de waarde die wèl terug te vinden is op mijn cv, is groot. Dit zie ik en wil ik ook terugzien in mijn salaris. Financiële waardering is ook belangrijk, net als de waardering op andere vlakken.

Ik nam het wijze besluit om de baan af te wijzen en wist direct dat ik door het duidelijk uitspreken van mijn besluit, iets beters aan zou trekken. Een baan die nòg kloppender is. Een baan waarbij ik op alle fronten gewaardeerd word om wie ik ben, wat ik weet en wat ik breng.


SUPERKRACHTIG

Na dit telefoontje, voelde ik mij superkrachtig - real Beautiful Power stroomde door mijn aderen. Dit gevoel, deze wetenschap is essentieel om met je mee te nemen de dag in. Telkens als je een nee voelt en tòch liever een ja zegt, realiseer je dan wat je doet. Je maakt jezelf klein en onderwaardeert jezelf. Zeg nee op die lastige momenten of geef aan dat je bedenktijd nodig hebt en kom er op terug, zodra jij de nee durft te zeggen. Voel de POWER die je dan ontvangt, als cadeau aan jezelf.


Waardeer jezelf.

Zie jouw Waarde.

Voel jouw Waarde.

Weet dat jij van enorme Waarde bent.

Doe je dit niet? Verwacht het dan ook niet van de ander te krijgen.

U


Thanks to the NEE

☼ POWERRRR ☼

Wendy
Door

Wendy

op 21 Sep 2022

Leuk om te lezen. Ik heb hetzelfde pas geleden gehad. Daarna twijfelde ik toch heel even of ik wel goed gehandeld had. Maar ja ik ben meer waatd dan zij me boden.

Marleen Elmers
Door

Marleen Elmers

op 24 Sep 2022

Wauw, wat mooi Wendy, dat jij voor jouw eigen Waarde hebt gekozen. Wat maakte dat je alsnog twijfelde aan jezelf? ♥

Reactie plaatsen